- Újdonságok
- Mindenki angolul tanul
- Előkészületben
- Nyelvünk virágai
- Idézetek, szállóigék, bölcsességek
- Szólások, közmondások
- Felvételizőknek
- A magyar nyelv kézikönyvei
- A magyar nyomtatott örökség feltárása
- Anyanyelvi felmérők
- Anyanyelvi kompetenciafejlesztő munkafüzetek
- Az ékesszólás kiskönyvtára
- Bibliotheca Regulyana
- Diszlexia, diszkalkulia
- Életrajz
- Híd szótárak
- Iránytű sorozat
- Ismeretterjesztő
- Kétnyelvű könyvek nyelvtanuláshoz
- Kifestőkönyvek, színezők
- Kommunikáció
- Lexikográfiai füzetek
- Lexikon, enciklopédia
- Mesekönyv
- Mesterművek
- Modern Nyelvoktatás
- Naptár, notesz
- Notesz
- Nyelvészet
- Nyelvi játékok, fejtörők
- Nyelvtani munkafüzetek az 5-12. évfolyam részére
- Nyelvtanulás
- Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához
- Szépirodalom
- Szótár
- Történelem
- Útleírás
- Vallás
- Zene
- E-könyv
- Folyóirat
- 2024-ben megjelent könyveink
- 2023-ban megjelent könyveink
- 2022-ben megjelent könyveink
- 2021-ben megjelent könyveink
- 2020-ban megjelent könyveink
- 2019-ben megjelent könyveink
- 2018-ban megjelent könyveink
- Növény- és állatnevek
Pincérszótár
Ide kattintva elolvashatja a könyv előszavát
Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből
Dictionary for Waiters and Waitresses
Ez a szótár segít, hogy a világon bárhol használható angol nyelven eligazodjunk az éttermekben, sörözőkben, büfékben és cukrászdában. Segítségével hatékony és pontos lehet a „vendég” és a „pincér” közötti beszélgetés.
A szótárt ajánljuk a finom ételeket, édességeket és italokat elfogyasztani kívánó „vendégek” mellett a pincéreknek, pultosoknak is, akár büfében vagy presszóban, akár más vendéglátó elárusítóhelyen dolgoznak.
A szótár tartalmazza a cukrászsütemények, hidegkonyhai készítmények felsorolását, alapanyagait és elkészítésük módozatait, a magyar nyelvterület specialitásait, az étel- és itallap felosztását, a korszerű táplálkozás jellemzőit és összetevőit, a vendéglátóhelyek, kávéházak berendezését, az asztalfoglalás, a reklamáció kezelésének és a számla kiegyenlítésének, valamint rendezvények szervezésének módjait.
Külön fejezet foglalkozik az álláskeresés, állásváltoztatás, pályázatok, pályaorientáció témakörével. Ahol ez indokolt (kérések, utasítások, típuskérdések és típusválaszok), a szótár a szavakon kívül kifejezéseket és alapmondatokat is megad.
A szótár két részből áll. A szavak az angol–magyar, illetve a magyar–angol részben is tematikus csoportosításban találhatók.
Szótárunkat haszonnal forgathatják a vendéglátó szakmát tanuló diákok ugyanúgy, mint a nap mint nap angol nyelven beszélő vendégeket fogadó, illetve az angol nyelvterületen állást vállalni szándékozó vendéglátóipari szakemberek.
A szótár összeállítója, Stephanides Éva az angolnyelv-oktatás elméletének elismert hazai szakértője, több évtizedes tapasztalata van az angol nyelv tanításában.
A vevő jogosultságot szerez a szótár online használatára.
-
Alcím A vendéglátóhelyeken használt leggyakoribb 2500 szó és kifejezés angol-magyar és magyar-angol szótáraSzerző Stephanides ÉvaOldalszám 150Kötés típusa puhafedelesFormátum A/5ISBN 9789634092155Tömeg 230 g/db
-
Előszó / 5
Rövidítések / 6
Angol–magyar / 7
Catering units / 9
Coffee-house / 10
Opening hours / 11
Menu and its parts / 12
Menus, bills of fare / 12
Types of food / 12
Drink list / 14
Alcoholic and hard drinks / 14
Beers / 14
Liqueurs and other hard drinks / 14
Wines / 15
Characteristics of wine / 15
Soft drinks / 16
Alcohol-free drinks / 16
Coffee, tea / 17
Pastries, Cakes and Desserts / 18
Pastry, fancy cakes / 18
Cakes / 19
Ice creams, ices, puddings / 19
Table reservation / 21
Where is the restaurant? / 21
Where is the table? / 21
Cold buffet / 23
Bread, sandwiches / 23
Cold cuts / 23
Butter, cheese / 24
Sauces / 24
Salads / 24
Egg dishes / 25
Patés, cold plates / 26
Plain one-dish course / 26
Modern kitchen / 27
Hungarian cuisine / 29
Hungarian dishes / 29
Hungarian wines / 30
Complains in a Restaurant / 32
… is missing from the table. / 32
The food is… / 32
Settlement of the bill / 34
Basic vocabulary for waiters and counter-servants / 36
Restaurant employees/staff / 36
The tasks of waiters / 36
Features of good and bad waiters / 38
Cold and warm foods. The preparation and characteristics / 40
About foods in general / 40
Kitchen utensils / 42
Quantities, portions / 44
Characteristics of foods / 45
Preparation of food / 48
Ingredients of foods / 52
Fruits / 52
Vegetables / 54
Spices / 55
Food products / 56
Dairy products / 57
Bakery products / 58
Meats / 59
Poultry / 60
Chitterlings / 61
Sausages, cold cuts / 61
Fish, fruits of the sea / 61
Laying the table in a restaurant / 63
Private parties / 65
Expressions, phrases / 67
The guest to the waiter / 72
Trades, jobs, education, job applications / 75
Magyar–angol / 79
Vendéglátó egységek / 81
Kávéház / 82
Nyitvatartás / 83
Az étlap és fejezetei / 84
Étlapok / 84
Ételfajták / 84
Az itallap / 86
Alkoholos italok és égetett szeszek / 86
Sörök / 86
Likőrök és egyéb italok / 86
Borok / 87
A borok tulajdonságai / 87
Üdítőitalok / 88
Alkoholmentes italok / 88
Kávé, tea / 89
Cukrászsütemények és édességek / 90
Cukrászsütemények / 90
Torták / 91
Fagylaltok és pudingok / 91
Asztalfoglalás / 92
Hol van az étterem? / 92
Hol van az asztal? / 92
Hidegbüfé / 94
Kenyerek, szendvicsek / 94
Felvágottak / 94
Vaj és sajt / 95
Mártások / 95
Saláták / 95
Tojásételek / 96
Pástétomok, tálak / 96
Egyszerű egytálételek / 97
A modern konyha / 98
A magyar konyha / 100
Magyaros ételek / 100
Magyar borok / 102
Reklamáció az étteremben / 103
Az asztalról hiányzik… / 103
Az étel… / 103
A számla kifizetése / 105
Alapszókincs pincérek és vendéglátópultosok részére / 107
Vendéglői alkalmazottak / 107
A pincérek feladatai / 107
A jó és rossz pincér tulajdonságai / 109
Hideg- és melegkonyhai ételek / 111
Készítésük és jellemzőik / 111
Az ételekről általában / 111
Konyhai eszközök / 113
Mennyiségek, adagok / 114
Az ételek jellemzői / 115
Ételek készítése / 118
Az ételek alapanyagai / 122
Gyümölcsök / 122
Zöldségek / 123
Fűszerek / 124
Élelmiszerek / 125
Tejtermékek / 17
Pékáruk / 127
Húsok / 128
Szárnyasok, vadszárnyasok / 129
Belsőségek / 130
Hentesáruk, felvágottak / 130
Halak, tenger gyümölcsei / 131
Éttermi asztalterítés / 132
Zárt körű rendezvény / 134
Kifejezések, beszédfordulatok / 136
A vendég a pincérhez / 141
Szakma, állás, oktatás, álláspályázatok / 144