Kínálatunk
Hírlevél
Támogatás

Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából
Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv
megjelentetése szakmai program megvalósítását
2023. évben a
támogatta.

Támogatás

A Tinta Könyvkiadó működését  2022. évben
a Magyar Kultúráért Alapítvány
támogatta

Támogatás

A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását
2021. évben atámogatta.

Havi sikerlista
Termékajánló
Szállítási költség

Magyarország területére: 1200 Ft.

18.000 Ft feletti rendelés

esetén ingyenes.

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szűrés
Megjelenés dátuma
Termék részletek


Pincérszótár

-30%
Pincérszótár
  • Pincérszótár
  • Pincérszótár
  • Pincérszótár
  • Pincérszótár
  • Pincérszótár
  • Pincérszótár
3 990 Ft 
2 793 Ft
A vásárlás után járó pontok: 28 Ft
Megjelenés dátuma 
:
2 019
Értesítést kérek árcsökkenés esetén

Ide kattintva elolvashatja a könyv előszavát

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

Dictionary for Waiters and Waitresses

Ez a szótár segít, hogy a világon bárhol használható angol nyelven eligazodjunk az éttermekben, sörözőkben, büfékben és cukrászdában. Segítségével hatékony és pontos lehet a „vendég” és a „pincér” közötti beszélgetés.

A szótárt ajánljuk a finom ételeket, édességeket és italokat elfogyasztani kívánó „vendégek” mellett a pincéreknek, pultosoknak is, akár büfében vagy presszóban, akár más vendéglátó elárusítóhelyen dolgoznak.

A szótár tartalmazza a cukrászsütemények, hidegkonyhai készítmények felsorolását, alapanyagait és elkészítésük módozatait, a magyar nyelvterület specialitásait, az étel- és itallap felosztását, a korszerű táplálkozás jellemzőit és összetevőit, a vendéglátóhelyek, kávéházak berendezését, az asztalfoglalás, a reklamáció kezelésének és a számla kiegyenlítésének, valamint rendezvények szervezésének módjait.

Külön fejezet foglalkozik az álláskeresés, állásváltoztatás, pályázatok, pályaorientáció témakörével. Ahol ez indokolt (kérések, utasítások, típuskérdések és típusválaszok), a szótár a szavakon kívül kifejezéseket és alapmondatokat is megad.

A szótár két részből áll. A szavak az angol–magyar, illetve a magyar–angol részben is tematikus csoportosításban találhatók.

Szótárunkat haszonnal forgathatják a vendéglátó szakmát tanuló diákok ugyanúgy, mint a nap mint nap angol nyelven beszélő vendégeket fogadó, illetve az angol nyelvterületen állást vállalni szándékozó vendéglátóipari szakemberek.

A szótár összeállítója, Stephanides Éva az angolnyelv-oktatás elméletének elismert hazai szakértője, több évtizedes tapasztalata van az angol nyelv tanításában.

 

A vevő jogosultságot szerez a szótár online használatára.

  • Alcím
    A vendéglátóhelyeken használt leggyakoribb 2500 szó és kifejezés angol-magyar és magyar-angol szótára
    Szerző
    Stephanides Éva
    Oldalszám
    150
    Kötés típusa
    puhafedeles
    Formátum
    A/5
    Gyártó 
    TINTA Könyvkiadó
    ISBN
    9789634092155
    Tömeg
    230 g/db
  •  

    Előszó  /  5

    Rövidítések  /  6

    Angol–magyar  /  7

    Catering units  /  9

    Coffee-house  /  10

    Opening hours  /  11

    Menu and its parts  /  12

    Menus, bills of fare  /  12

    Types of food  /  12

    Drink list  /  14

    Alcoholic and hard drinks  /  14

    Beers  /  14

    Liqueurs and other hard drinks  /  14

    Wines  /  15

    Characteristics of wine  /  15

    Soft drinks  /  16

    Alcohol-free drinks  /  16

    Coffee, tea  /  17

    Pastries, Cakes and Desserts  /  18

    Pastry, fancy cakes  /  18

    Cakes  /  19

    Ice creams, ices, puddings  /  19

    Table reservation  /  21

    Where is the restaurant?  /  21

    Where is the table?  /  21

    Cold buffet  /  23

    Bread, sandwiches  /  23

    Cold cuts  /  23

    Butter, cheese  /  24

    Sauces  /  24

    Salads  /  24

    Egg dishes  /  25

    Patés, cold plates  /  26

    Plain one-dish course  /  26

    Modern kitchen  /  27

    Hungarian cuisine  /  29

    Hungarian dishes  /  29

    Hungarian wines  /  30

    Complains in a Restaurant  /  32

    … is missing from the table.  /  32

    The food is…  /  32

    Settlement of the bill   /  34

    Basic vocabulary for waiters and counter-servants  /  36

    Restaurant employees/staff  /  36

    The tasks of waiters  /  36

    Features of good and bad waiters  /  38

    Cold and warm foods. The preparation and characteristics  /  40

    About foods in general  /  40

    Kitchen utensils  /  42

    Quantities, portions  /  44

    Characteristics of foods  /  45

    Preparation of food  /  48

    Ingredients of foods  /  52

    Fruits  /  52

    Vegetables  /  54

    Spices  /  55

    Food products  /  56

    Dairy products  /  57

    Bakery products  /  58

    Meats   /  59

    Poultry  /  60

    Chitterlings  /  61

    Sausages, cold cuts  /  61

    Fish, fruits of the sea  /  61

    Laying the table in a restaurant  /  63

    Private parties  /  65

    Expressions, phrases  /  67

    The guest to the waiter   /  72

    Trades, jobs, education, job applications  /  75

     

    Magyar–angol  /  79

    Vendéglátó egységek  /  81

    Kávéház  /  82

    Nyitvatartás  /  83

    Az étlap és fejezetei  /  84

    Étlapok  /  84

    Ételfajták  /  84

    Az itallap  /  86

    Alkoholos italok és égetett szeszek  /  86

    Sörök  /  86

    Likőrök és egyéb italok  /  86

    Borok  /  87

    A borok tulajdonságai  /  87

    Üdítőitalok  /  88

    Alkoholmentes italok  /  88

    Kávé, tea  /  89

    Cukrászsütemények és édességek  /  90

    Cukrászsütemények  /  90

    Torták  /  91

    Fagylaltok és pudingok  /  91

    Asztalfoglalás  /  92

    Hol van az étterem?  /  92

    Hol van az asztal?  /  92

    Hidegbüfé  /  94

    Kenyerek, szendvicsek  /  94

    Felvágottak  /  94

    Vaj és sajt  /  95

    Mártások  /  95

    Saláták  /  95

    Tojásételek  /  96

    Pástétomok, tálak  /  96

    Egyszerű egytálételek  /  97

    A modern konyha  /  98

    A magyar konyha  /  100

    Magyaros ételek  /  100

    Magyar borok  /  102

    Reklamáció az étteremben  /  103

    Az asztalról hiányzik…  /  103

    Az étel…  /  103

    A számla kifizetése  /  105

    Alapszókincs pincérek és vendéglátó­pultosok részére  /  107

    Vendéglői alkalmazottak  /  107

    A pincérek feladatai  /  107

    A jó és rossz pincér tulajdonságai  /  109

    Hideg- és melegkonyhai ételek   /  111

    Készítésük és jellemzőik  /  111

    Az ételekről általában  /  111

    Konyhai eszközök  /  113

    Mennyiségek, adagok  /  114

    Az ételek jellemzői  /  115

    Ételek készítése  /  118

    Az ételek alapanyagai  /  122

    Gyümölcsök  /  122

    Zöldségek  /  123

    Fűszerek  /  124

    Élelmiszerek  /  125

    Tejtermékek  /  17

    Pékáruk  /  127

    Húsok  /  128

    Szárnyasok, vadszárnyasok  /  129

    Belsőségek  /  130

    Hentesáruk, felvágottak  /  130

    Halak, tenger gyümölcsei  /  131

    Éttermi asztalterítés  /  132

    Zárt körű rendezvény  /  134

    Kifejezések, beszédfordulatok  /  136

    A vendég a pincérhez  /  141

    Szakma, állás, oktatás, álláspályázatok  /  144