Kínálatunk
Hírlevél
Támogatás

Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából
Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv
megjelentetése szakmai program megvalósítását
2023. évben a
támogatta.

Támogatás

A Tinta Könyvkiadó működését  2022. évben
a Magyar Kultúráért Alapítvány
támogatta

Támogatás

A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását
2021. évben atámogatta.

Havi sikerlista
Termékajánló
Szállítási költség

Magyarország területére: 1200 Ft.

18.000 Ft feletti rendelés

esetén ingyenes.

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szűrés
Megjelenés dátuma
Termék részletek


Olasz gasztronómiai szótár

-20%
Olasz gasztronómiai szótár
  • Olasz gasztronómiai szótár
  • Olasz gasztronómiai szótár
  • Olasz gasztronómiai szótár
  • Olasz gasztronómiai szótár
  • Olasz gasztronómiai szótár
4 990 Ft 
3 992 Ft
A vásárlás után járó pontok: 40 Ft
Megjelenés dátuma 
:
2 023
Értesítést kérek árcsökkenés esetén

Ide kattintva elolvashatja a könyv előszavát

 

Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből

 

Az Olasz gasztronómiai szótár segít olasz nyelven eligazodni az éttermekben, sörözőkben, büfékben és cukrászdákban.
A szótárt ajánljuk a finom ételeket, édességeket és italokat elfogyasztani kívánó vendégek mellett a pincéreknek, pultosoknak is, akár büfében vagy presszóban, akár más vendéglátóhelyen dolgoznak.
A szótár tartalmazza a cukrászsütemények, hidegkonyhai készítmények felsorolását, alapanyagait és elkészítésük módozatait, a olasz nyelvterület specialitásait, az étel- és itallap felosztását, a korszerű táplálkozás jellemzőit és összetevőit, a vendéglátóhelyek, kávéházak berendezését, az asztalfoglalás, a reklamáció kezelésének és a számla kiegyenlítésének, valamint rendezvények szervezésének módjait.
Külön fejezet foglalkozik az álláskeresés, állásváltoztatás, pályázatok, pályaorientáció témakörével. Ahol ez indokolt (kérések, utasítások, típuskérdések és típusválaszok), a szótár a szavakon kívül kifejezéseket és alapmondatokat is megad.
A könyv két részből áll. A szavak az olasz–magyar, illetve a magyar–olasz részben is tematikus csoportosításban találhatók.
Szótárunkat haszonnal forgathatják a vendéglátó szakmát tanuló diákok ugyanúgy, mint a nap mint nap olasz nyelven beszélő vendégeket fogadó, illetve az olasz nyelvterületen állást vállalni szándékozó vendéglátóipari szakemberek.

 

  • Szerző
    Ágnes Bánhidi Agnesoni
    Oldalszám
    180
    Kötés típusa
    puhafedeles
    Formátum
    A/5
    Gyártó 
    TINTA Könyvkiadó
    ISBN
    9789634093930
    Tömeg
    220 g/db
  •  

    Előszó  /  5

    Rövidítések  /  6

     

    Olasz–magyar rész

    Unità di ristorazioni  /  9

    Caffetteria  /  10

    Orario di apertura  /  11

    Menù e le sue parti  /  12

    Menu, lista, carta  /  12

    Tipi di cibo  /  12

    La carta delle bevande  /  14

    Bevande alcoliche e superalcolici  /  14

    Birre  /  14

    Vini  /  15

    Le caratteristiche del vino  /  15

    Liquori e altre bevande  /  19

    Bibite  /  22

    Bevande analcoliche  /  22

    Tè  /  22

    Caffè  /  24

    Pasticceria e dolci  /  26

    Pasticceria  /  26

    Torte  /  27

    Budini  /  28

    Gelati  /  28

    Buffet freddo  /  32

    Fettine, panini  /  32

    Salumi  /  32

    Burro e formaggio  /  33

    Insalate  /  36

    Piatti a base di uova  /  36

    Piatti freddi, tagliere  /  37

    Paté  /  37

    Salse  /  38

    La cucina moderna  /  40

    La cucina ungherese  /  42

    Piatti ungherese  /  42

    Vini ungheresi  /  43

    Prenotazione tavolo  /  45

    Dov’è il ristorante?  /  45

    Dov’è il tavolo?  /  45

    Proteste in un ristorante  /  47

    Manca dalla tavola …  /  47

    Il cibo é …  /  47

    Pagamento del conto  /  49

    Vocabolario di base  /  50

    per camerieri e per il personale della ristorazione  /  50

    Personale addetto al servizio  /  50

    I compiti dei camerieri  /  50

    Le caratteristiche dei camerieri bravi e di quelli non adatti  /  52

    Cibi freddi e caldi  /  54

    Preparazione e caratteristiche  /  54

    Dei cibi in generale  /  54

    Utensili/accessori di cucina  /  56

    Quantità, porzioni  /  57

    Le caratteristiche dei cibi  /  58

    Preparazione dei cibi  /  61

    Gli ingredienti di base dei cibi  /  65

    Frutta  /  65

    Verdure  /  66

    Spezie  /  71

    Alimenti  /  72

    Latticini  /  74

    Prodotti del forno  /  74

    Carni  /  76

    Volatili, pollame  /  79

    Frattaglie  /  79

    Salumi  /  80

    Pesci, frutti di mare  /  83

    Apparecchiatura in ristorante  /  88

    Festa privata  /  90

    Espressioni, giri di parole  /  92

    L’ospite al cameriere  /  97

    Mestiere, impiego, istruzione, domande di lavoro  /  100

     

    Magyar–olasz rész

    Vendéglátó egységek  /  105

    Kávéház  /  106

    Nyitvatartás  /  107

    Az étlap és részei  /  108

    Étlap  /  108

    Ételfajták  /  108

    Az itallap  /  110

    Alkoholos italok és égetett szeszek  /  110

    Sörök  /  110

    Likőrök és egyéb italok  /  110

    Borok  /  111

    A borok tulajdonságai  /  111

    Üdítőitalok  /  112

    Alkoholmentes italok  /  112

    Tea  /  113

    Kávé  /  113

    Cukrászsütemények és édességek  /  114

    Cukrászsütemények  /  114

    Torták  /  115

    Pudingok, felfújtak  /  115

    Fagylaltok  /  115

    Hidegbüfé  /  117

    Kenyerek, szendvicsek  /  117

    Felvágottak  /  117

    Vaj és sajt  /  117

    Saláták  /  118

    Tojásételek  /  118

    Hidegtálak  /  119

    Pástétomok  /  119

    Mártások  /  120

    A modern konyha  /  121

    A magyar konyha  /  123

    Magyaros ételek  /  123

    Magyar borok  /  124

    Asztalfoglalás  /  126

    Hol van az étterem?  /  126

    Hol van az asztal?  /  126

    Reklamáció az étteremben  /  128

    Az asztalról hiányzik …  /  128

    Az étel …  /  128

    A számla kifizetése  /  130

    Alapszókincs  /  132

    Pincérek és vendéglátópultosok részére  /  132

    Vendéglői alkalmazottak  /  132

    A pincérek feladatai  /  132

    A jó és rossz pincér tulajdonságai  /  134

    Hideg- és melegkonyhai ételek  /  136

    Készítésük és jellemzőik  /  136

    Az ételekről általában  /  136

    Konyhai eszközök  /  138

    Mennyiségek, adagok  /  139

    Az ételek jellemzői  /  140

    Ételek elkészítése  /  144

    Az ételek alapanyagai  /  147

    Gyümölcsök  /  147

    Zöldségek  /  148

    Fűszerek  /  150

    Élelmiszerek  /  151

    Tejtermékek  /  153

    Pékáruk  /  154

    Húsok  /  155

    Szárnyasok, vadszárnyasok  /  156

    Belsőségek  /  157

    Hentesáruk, felvágottak  /  157

    Halak, tenger gyümölcsei  /  157

    Éttermi asztalterítés  /  160

    Zárt körű rendezvény  /  162

    Kifejezések, beszédfordulatok  /  164

    A vendég a pincérhez  /  168

    Szakma, állás, oktatás, álláspályázatok  /  172