- Újdonságok
- Mindenki angolul tanul
- Előkészületben
- Nyelvünk virágai
- Idézetek, szállóigék, bölcsességek
- Szólások, közmondások
- Felvételizőknek
- A magyar nyelv kézikönyvei
- A magyar nyomtatott örökség feltárása
- Anyanyelvi felmérők
- Anyanyelvi kompetenciafejlesztő munkafüzetek
- Az ékesszólás kiskönyvtára
- Bibliotheca Regulyana
- Diszlexia, diszkalkulia
- Életrajz
- Híd szótárak
- Iránytű sorozat
- Ismeretterjesztő
- Kétnyelvű könyvek nyelvtanuláshoz
- Kifestőkönyvek, színezők
- Kommunikáció
- Lexikográfiai füzetek
- Lexikon, enciklopédia
- Mesekönyv
- Mesterművek
- Modern Nyelvoktatás
- Naptár, notesz
- Notesz
- Nyelvészet
- Nyelvi játékok, fejtörők
- Nyelvtani munkafüzetek az 5-12. évfolyam részére
- Nyelvtanulás
- Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához
- Szépirodalom
- Szótár
- Történelem
- Útleírás
- Vallás
- Zene
- E-könyv
- Folyóirat
- 2024-ben megjelent könyveink
- 2023-ban megjelent könyveink
- 2022-ben megjelent könyveink
- 2021-ben megjelent könyveink
- 2020-ban megjelent könyveink
- 2019-ben megjelent könyveink
- 2018-ban megjelent könyveink
- Növény- és állatnevek
Olasz gasztronómiai szótár
Ide kattintva elolvashatja a könyv előszavát
Ide kattintva elolvashat egy részletet a könyvből
Az Olasz gasztronómiai szótár segít olasz nyelven eligazodni az éttermekben, sörözőkben, büfékben és cukrászdákban.
A szótárt ajánljuk a finom ételeket, édességeket és italokat elfogyasztani kívánó vendégek mellett a pincéreknek, pultosoknak is, akár büfében vagy presszóban, akár más vendéglátóhelyen dolgoznak.
A szótár tartalmazza a cukrászsütemények, hidegkonyhai készítmények felsorolását, alapanyagait és elkészítésük módozatait, a olasz nyelvterület specialitásait, az étel- és itallap felosztását, a korszerű táplálkozás jellemzőit és összetevőit, a vendéglátóhelyek, kávéházak berendezését, az asztalfoglalás, a reklamáció kezelésének és a számla kiegyenlítésének, valamint rendezvények szervezésének módjait.
Külön fejezet foglalkozik az álláskeresés, állásváltoztatás, pályázatok, pályaorientáció témakörével. Ahol ez indokolt (kérések, utasítások, típuskérdések és típusválaszok), a szótár a szavakon kívül kifejezéseket és alapmondatokat is megad.
A könyv két részből áll. A szavak az olasz–magyar, illetve a magyar–olasz részben is tematikus csoportosításban találhatók.
Szótárunkat haszonnal forgathatják a vendéglátó szakmát tanuló diákok ugyanúgy, mint a nap mint nap olasz nyelven beszélő vendégeket fogadó, illetve az olasz nyelvterületen állást vállalni szándékozó vendéglátóipari szakemberek.
-
Szerző Ágnes Bánhidi AgnesoniOldalszám 180Kötés típusa puhafedelesFormátum A/5ISBN 9789634093930Tömeg 220 g/db
-
Előszó / 5
Rövidítések / 6
Olasz–magyar rész
Unità di ristorazioni / 9
Caffetteria / 10
Orario di apertura / 11
Menù e le sue parti / 12
Menu, lista, carta / 12
Tipi di cibo / 12
La carta delle bevande / 14
Bevande alcoliche e superalcolici / 14
Birre / 14
Vini / 15
Le caratteristiche del vino / 15
Liquori e altre bevande / 19
Bibite / 22
Bevande analcoliche / 22
Tè / 22
Caffè / 24
Pasticceria e dolci / 26
Pasticceria / 26
Torte / 27
Budini / 28
Gelati / 28
Buffet freddo / 32
Fettine, panini / 32
Salumi / 32
Burro e formaggio / 33
Insalate / 36
Piatti a base di uova / 36
Piatti freddi, tagliere / 37
Paté / 37
Salse / 38
La cucina moderna / 40
La cucina ungherese / 42
Piatti ungherese / 42
Vini ungheresi / 43
Prenotazione tavolo / 45
Dov’è il ristorante? / 45
Dov’è il tavolo? / 45
Proteste in un ristorante / 47
Manca dalla tavola … / 47
Il cibo é … / 47
Pagamento del conto / 49
Vocabolario di base / 50
per camerieri e per il personale della ristorazione / 50
Personale addetto al servizio / 50
I compiti dei camerieri / 50
Le caratteristiche dei camerieri bravi e di quelli non adatti / 52
Cibi freddi e caldi / 54
Preparazione e caratteristiche / 54
Dei cibi in generale / 54
Utensili/accessori di cucina / 56
Quantità, porzioni / 57
Le caratteristiche dei cibi / 58
Preparazione dei cibi / 61
Gli ingredienti di base dei cibi / 65
Frutta / 65
Verdure / 66
Spezie / 71
Alimenti / 72
Latticini / 74
Prodotti del forno / 74
Carni / 76
Volatili, pollame / 79
Frattaglie / 79
Salumi / 80
Pesci, frutti di mare / 83
Apparecchiatura in ristorante / 88
Festa privata / 90
Espressioni, giri di parole / 92
L’ospite al cameriere / 97
Mestiere, impiego, istruzione, domande di lavoro / 100
Magyar–olasz rész
Vendéglátó egységek / 105
Kávéház / 106
Nyitvatartás / 107
Az étlap és részei / 108
Étlap / 108
Ételfajták / 108
Az itallap / 110
Alkoholos italok és égetett szeszek / 110
Sörök / 110
Likőrök és egyéb italok / 110
Borok / 111
A borok tulajdonságai / 111
Üdítőitalok / 112
Alkoholmentes italok / 112
Tea / 113
Kávé / 113
Cukrászsütemények és édességek / 114
Cukrászsütemények / 114
Torták / 115
Pudingok, felfújtak / 115
Fagylaltok / 115
Hidegbüfé / 117
Kenyerek, szendvicsek / 117
Felvágottak / 117
Vaj és sajt / 117
Saláták / 118
Tojásételek / 118
Hidegtálak / 119
Pástétomok / 119
Mártások / 120
A modern konyha / 121
A magyar konyha / 123
Magyaros ételek / 123
Magyar borok / 124
Asztalfoglalás / 126
Hol van az étterem? / 126
Hol van az asztal? / 126
Reklamáció az étteremben / 128
Az asztalról hiányzik … / 128
Az étel … / 128
A számla kifizetése / 130
Alapszókincs / 132
Pincérek és vendéglátópultosok részére / 132
Vendéglői alkalmazottak / 132
A pincérek feladatai / 132
A jó és rossz pincér tulajdonságai / 134
Hideg- és melegkonyhai ételek / 136
Készítésük és jellemzőik / 136
Az ételekről általában / 136
Konyhai eszközök / 138
Mennyiségek, adagok / 139
Az ételek jellemzői / 140
Ételek elkészítése / 144
Az ételek alapanyagai / 147
Gyümölcsök / 147
Zöldségek / 148
Fűszerek / 150
Élelmiszerek / 151
Tejtermékek / 153
Pékáruk / 154
Húsok / 155
Szárnyasok, vadszárnyasok / 156
Belsőségek / 157
Hentesáruk, felvágottak / 157
Halak, tenger gyümölcsei / 157
Éttermi asztalterítés / 160
Zárt körű rendezvény / 162
Kifejezések, beszédfordulatok / 164
A vendég a pincérhez / 168
Szakma, állás, oktatás, álláspályázatok / 172